boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

agenda

25
maart

Boekenweek 2017: Boekenborrel

25 maart is de eerste dag van de Boekenweek. Een week lang vieren we het boek, de schrijver en het boekenvak. Maar misschien nog wel belangrijker: Boekhandel Over het water bestaat 3,5 jaar! Kortom, redenen genoeg om een flesje open te trekken. Vanaf 15.00 wordt er geschonken! En als u er toch bent; bij aankoop van een Nederlandstalig boek van 12,50 of meer, krijgt u Herman Koch’s Boekenweekgeschenk ‘Makkelijk leven’ mee.

31
maart

Boekenweek 2017: interview met Christine Otten & Roos van Rijswijk

Voor de boekenweek hebben we een prachtig programma! Ik ga twee geweldige auteurs interviewen: Christine Otten en Roos van Rijswijk. Toevallig allebei woonachtig in Noord.

Roos van Rijswijk werd door de Volkskrant uitgeroepen tot literair talent van 2017. Ze debuteerde in 2016 met Onheilig, wat mij betreft het beste boek van dat jaar. Goeie boeken roepen bij mij altijd associaties en vragen op.

Van verschillende boeken kun je Christine Otten kennen, De laatste dichters of Om adem te halen bijvoorbeeld. Haar laatste boek, We hadden liefde, we hadden wapens, is op de huid van de tijd geschreven. Het gaat over het verzet tegen de rassenscheiding in het Amerika van de jaren ’60. Niet alleen het thema, ook het feit dat Christine als witte vrouw vanuit het perspectief van een zwarte man schrijft, plaatst haar in het midden van het huidige publieke debat.

Ik verheug me op de gesprekken!
Datum: 31 maart, 20.00.
Plaats: Boekhandel Over het water
Toegang: 5 euro, kaartjes verkrijgbaar vanaf 1 maart.

25
maart

Boekenweek 2017

Yes, het is weer maart! De donkerste maanden liggen achter ons, de zomerklok gaat weer in, maar bovenal: de Boekenweek gaat van start. Het thema van dit jaar is Verboden vruchten, dus verwacht een hoop aanraders in de vorm van guilty pleasures. Om alles even op een rijtje te zetten:

– Het Boekenweekgeschenk van 2017 is geschreven door Herman Koch en heet ‘Makkelijk leven’. Bij aankoop van een Nederlandstalig boek van 12,50 of meer krijgt u een exemplaar mee.

– Connie Palmen schreef het Boekenweekessay ‘De Zonde van de vrouw’.  Het kost 3,95!

– Op zaterdagmiddag, 25 maart vieren we behalve de Boekenweek ook nog eens ons 3,5 jarig bestaan! Dus heb je zin in een drankje (en een boekenweekgeschenk), kom dan na 15.00 uur langs!

– Vrijdagavond 31 maart interviewt Lot twee hele bijzondere schrijfsters: Christine Otten en Roos van Rijswijk. De entree is 5 euro. De deur gaat open om 20.00 uur!

Enfin, redenen te over om de gang naar de boekhandel te maken. Tot volgende week!

13
april

Leesclub fictie

Carrasco Jesús De grond onder onze voeten

Voor de leesclub fictie lezen we dit keer  De grond onder onze voeten van Jesús Carrasco.

19
april

Verse Verzen VII

Wij brengen je graag op de hoogte van het nieuwste moois en het mooiste nieuws in de poëzie. Daarom organiseren we 2 keer per jaar Verse verzen. Dichters Thomas Möhlmann en Floor Buschenhenke presenteren de bundels die hen dit seizoen zijn opgevallen. Bovendien nodigen zij 3 dichters uit, die voordragen uit hun nieuwste werk.

Voor de zevende editie kozen Floor en Thomas Joost Baars, Vicky Francken en Thomas Möhlmann. Andere poëziegrootheden gingen hen al voor. We ontvingen Ingmar Heytze, Maarten van der Graaff, Annemieke Gerrist, Saskia Stehouwer, Wim Brands…

Kortom: een avond vol gedichten, inspiratie, plezier en bier en dat voor niks (behalve het bier)! Je hoeft alleen maar naar Van der Pekstraat 59 te komen op 19 april om 20.00 uur. Als je je van tevoren even aanmeldt, zorgen wij dat we genoeg stoelen klaarzetten.

20
april

Cursus 'Filosofie van de Verwondering'

Kun je een spiritueel én een rationeel mens zijn, of sluiten die twee elkaar uit? Hoe gaan de rede en ervaringen van verwondering samen? In de cursus Filosofie van de Verwondering doordenken we wat spiritualiteit precies is, om onze ervaringen te leren verwoorden en zo te verdiepen. Wat betekent het om mens te zijn, individu én deel van een groter geheel, te leven vanuit verwondering, zonder zweverig te zijn? En hoe ga je dan om met andere mensen, of met de natuur? Kortom: filosofische levenskunst.

Onder begeleiding van jonge filosoof Niels Hexspoor en zingevingspionier Jonatan Bartling lezen en bespreken we het boek Aardse mystiek: Inleiding in de filosofie van de verwondering, van Arnold Ziegelaar. (“Een mustread voor de filosofische zinzoeker.”) Verder doen we denk-, schrijf- en meditatieoefeningen.

Data: 20 april, 11 mei, 18 mei, 1 juni, 15 juni, 29 juni 2017
Tijd: 20:00 tot 22:00
Locatie: Boekhandel Over het Water, Van der Pekstraat 59, Amsterdam Noord.
Aanmelden / vragen: Jonatan (@) zinnignoord.nl
Bijdrage aan Zinnig Noord: € 35 / € 50 / € 75. Je betaalt wat je wilt.

Klik hier voor meer informatie.

 

 

17
mei

Leesclub non-fictie

sultan en de lokroep van de jihad

Voor de leesclub non-fictie  lezen we Sultan en de lokroep van Jihad van Johan van de Beek en Claire van Dyck.

24
mei

Leesclub Engels

underground railroad colson whitehead

For our English reading club we will be discussing The Underground Railroad  by Colson Whitehead.